Kenan Nuhut: Beden Eğitimi Öğretmenlerinin Sporcu Yetiştirme Gibi Önemli Bir Görevi Vardır

24.11.2022

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Kenan Nuhut'un Öğretmenler Günü Mesajı şöyle:

24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü minnetle anıyor ve tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır” sözleriyle gençleri emanet ettiği öğretmenler ülkemizin çağdaş medeniyetler seviyesine erişmesi hedefine ulaşmasını sağlayacak kişilerdir. Günümüzde öğretmenler öğrencilerini yetiştirmeye odaklanmak yerine ekonomik problemler, yeni öğretmen yasası ve atanamama sorunlarıyla uğraşmaktadır. AKP tarafından atanamama problemiyle baş başa bırakılan beden eğitimi öğretmenlerine yıllık ortalama mezun sayısının binde biri seviyesinde kontenjan açılması, AKP’nin gençliğe ve spora ne kadar az önem verdiğinin göstergesidir.

Gençlerimizin sporla tanışmasında beden eğitimi öğretmenlerinin rolü büyüktür. Ülkemizde 2021 yılında beden eğitimi öğretmenliği bölümleri 32 bin 964 mezun verdi. 2022 yılı Milli Eğitim Bakanlığı’nın beden eğitimi öğretmeni kontenjanı ise yalnızca 288. Beden eğitimi öğretmenliği bölümünden mezun binlerce genç atama bekliyor. Beden eğitimi öğretmenlerinin sporcu yetiştirme gibi önemli bir görevleri vardır. Sporla buluşturulmayı bekleyen yüz binlerce öğrenci ile atanmayı bekleyen on binlerce öğretmeni buluşturmak yapılacak genel seçimin ardından Millet İttifakı’nın öncelikli işi olacaktır. Gençlerin kötü alışkanlıklardan spor yoluyla uzaklaştığı, sporcu yetiştiren, profesyonel sporlarda başarıyı sağlayan yapıyı Millet İttifakı kuracak, bu hedefin ilk adımı olarak beden eğitimi öğretmenlerinin atamaları yapılacaktır.

Türkiye Avrupa ülkeleri arasında yüzde 15,3 ile en yüksek genç nüfusa sahip ülke konumunu korumakta. Bu genç nüfusun spora yönlendirilmesi, kötü alışkanlıklardan uzak sağlıklı nesillerin yetişmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Yapılan araştırmalar da göstermektedir ki, gençlerin suça karışmasını ve kötü alışkanlıklar edinmesinin önüne geçmek için bu gençlerin spora yönlendirilmesi gerekmektedir. Gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutmanın dışında gençlerin anti-sosyal davranışlardan uzaklaşması, özgüveni yüksek bireyler olarak yetişmesi gençlerin spora yönlendirilmesi gerekmektedir.