CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adaylık Başvurusu Yapıldı

22.03.2023

HP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç, DEVA Partisi Genel Sekreteri Medeni Yılmaz, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcıları Selçuk Özdağ ve Ayhan Sefer Üstün, İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi'nde Cumhurbaşkanı Adayı olmasına ilişkin başvuruyu Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) yaptı.


Millet İttifakı temsilcilerinden oluşan heyet, CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylık başvurusuna ilişkin evrakı YSK Başkanı Ahmet Yener'e makamında teslim ettikten sonra basın mensuplarına açıklamada bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanlığı Seçimleri 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecektir. Bugün Millet İttifakı'nın sayın üyeleriyle birlikte Yüksek Seçim Kuruluna geldik. Türkiye Cumhuriyeti'nin 13. Cumhurbaşkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylık başvurusunu gerçekleştirdik. Milletimize, ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Teşekkür ediyorum hepinize."

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ise şu açıklamada bulundu:

"Sayın basın mensupları Millet İttifakı'nın bileşenleri, siyasi partilerin temsilcileriyle birlikte 13. Cumhurbaşkanı Adayı olarak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu İYİ Parti TBMM Grubu olarak YSK Başkanlığı'na bildirdik, müracaatımız kabul edildi. Sayın Kılıçdaroğlu, bugün itibarıyla 13. Cumhurbaşkanı Adayımızdır, Allah nasip ederse 15 Mayıs sabahı da bu ülkenin 13. Cumhurbaşkanı olacaktır. Hepinize saygılarımı sunuyorum, teşekkür ediyorum."